RIALAT LAN TIRAKAT

 

GUNUNG MERAPI JEBLUK
Dina Selasa paing jam lima punjul sithik gunung merapi sida waing tenan , wedus gembel abu volkanik ketut metu seka wetenge gunung.Manut pawarta wis ditemoke 24 kurban tewas kobong sekujur awake ,ana sing isih urip mung suwidak presen awake ngalami luka bakar ( wah ngeri deh).Wektu iki Rumah sakit sarjita ing yogya isih nyimpen sate manungsa kalebu wartawan tv one sing naas merga mung bakal ngusik penemune mbah Marijan babagan gunung mau.

Mbah Marijan dikenal dadi juru kuncine gunung merapi sing ngandalke kabisane liwat tirakat,wong-wong sekitar kono banget percayaane karo mbah Marijan ,apa wae sing dingendikake mbah Marijan perkara gunung merapi.

Ngenani perkara iki apike perlu di kaji antarane kabisan tirakat karo rialat.Tirakat sing dilakoni mbah marijan saiki wis sirna keampuhane ,dene rialat sing kaji dening ahli gunung kabukten luwih kena dipercaya,mula saka iku iki idep-idep kanggo pembelajaran tumrap generasi nom.

Apa intine kajian iki ,ora liya nguradi wewadine Gusti Allah.Alam luwih manut marang sunatullah kabanding karo manungsa lan ora ana manungsa sing bisa nglawan sunatullah.Hukum-hukum alam sejatine ayating Gusti Allah sing luwih tuwa tinimbang anane manungsa (bisa diarani ayate Allah sing tersirat).Ayate Allah iku pangandikane Gusti Allah sing ngemu bebener 100%.Ana kajian iki ora ateges ngremehake ayate Allah sing tersurat ana kitab-kitab suci sing pedomeni dening umate.

Kabeh ayate Gusti Allah iku ora co blaka embane kaya sidik jari isih perlu dikaji luwih tenanan nganggo ilmu pengetahuan sing terkait,kaya babagan gunung berapi butuh kajian liwat geologi , geofika , geokimia lan liya-liyane.Pengamat gunung berapi mesthi luwih ngerti kahanane tinimbang wong liya mula babagan informasine perlu digateke sing khanti tenan-tenan aja kaya pengikute mbah Marijan sing saiki melu dadi kurban.

Tentang bopong

saya penggemar budaya jawa saya guru SMA saya senang menulis
Pos ini dipublikasikan di Uncategorized. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s