kodrat urip

CARANE MANGERTENI KODRAT URIP

Kodrat uripe manungsa ora ana sing pada babar pisan,ana wong uripe tentrem senajan ora duwe apa apa ,ana sing grasang ,mangas  senajan kecukupan sandang pangane.Wong sing tentrem uripe sajake wis karo kodrat uripe ,sing grangsang mbok menawa durung karo kodrat uripe.

Ben uripe ora mblasur ,ngawur, luwih becik ditelusuri disik kodrat uripe nganggo ngelmu  makrifat.Ngelmu makrifat sing enteng entengan disinau liwat ngimpi ,najan ngimpi sok diarani kembange turu.Bener ngimpi kembange wong turu ,ning ngimpi ora bisa digawe direncana,ngimpi justru malah bisa dadi patokan urip.Awak dewe hari raya Qurban ana merga saka ngimpine kajeng nabi Ibrahim rikala seman kudu ngorbanake Ismail.Dadi aja diremehke babagan ngimpi gede manfaate mungguhing urip iki.

Wong sing ora tahu ngimpi bisa diarani wong peteng uripe,nbatine reget luwih becik nglakoni tirakat utawa rialat.Yen wis padang (wis isa ngimpi) banjur nata lahir batin,sak durunge turu nyuwun marang Gusti Allah apa sing karepake ,banjur piye jawabane liwat ngimpi.Yen ora bisa maca ngimpi takokna marang wong sing bisa (penyuluh) utawa  wong pinter babagan ngelmu lahir batin.

Mengko yen wis mapan asring ngimpi ,panyuwunane sakdurunge turu  mligiya nyuwun pepadang urip.Yen ngimpi weruh srengenge kodrat uripe bisa dadi sugih,bisa dadi juragan,yen ngimpi weruh bulan kodrat uripe bisa dadi pendeta ,ulama,pastur ,dukun paling dadi guru.Yen ngimpi weruh lintang kodrat uripe ,bisa ketua RT ,Rw lurah ,bupati munggah maneh gubernur,utawa pimpinan partai politik.Yen ngimpi mung pepadang donya kayata nyala lilin,gelek lan liyane wis aja duweni gegayuhan werna-werna,sebab uripe mung kanggo awak dewe.

Wong urip mono yen makartine sesuai karo kodrat uripe mesti penak ,ora duwe sifat ngaya apa maneh srakah,apa maneh gelem ngopeni ngimpi sing tundone urip bakal dituntun dening ngimpi.Yen bisa ndadeke turu dadi semedi .Turune banjur nyambut gawe golek petunjuk kanggo nglakoni kegiatan sesuk tangi turu.

Tentang bopong

saya penggemar budaya jawa saya guru SMA saya senang menulis
Pos ini dipublikasikan di Uncategorized. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s