PENYAKIT SAWAN

SAWAN

Tumrap wong jawa wis gumun maneh sing jeneng kena Sawan .Sawan yaiku penyakit sing muncul kaprabawan dening wong mati ,wong rabi,lan wong ngundut.Mula kanggone wong jawa nekm ana tanggane sing seda bocah-bocah sing dibawa umur pada dikalungi dlingo bengle kanggo nolak kaprabawan sing seda.

Bocah sing kena sawan awak lesu panas ngglemeng ora doyan mangan mesti rewel terus.Yen ngono kuwi banjur kudu dipijetake nanggone wong tuwa utawa wong pinter.Biasane terus dikon ngedusi kembang macan kerah.Dilalah kerasning Allah bocah mau terus segar bugar.

Sing dadi pemikiran serius apa sebabe wong mati kok bisa mrebawani,manten kok ya ngono apa maneh meteng nom.Saka perkiraane wong bodo kayu aku oncating nyawa, nggathuk nyawa loro dadi siji,mlebu nyawa nyang raga gawa daya linuwih saka Gusti kang murbeng dumadi.

Aneh ora mung bocah sing sawan cah gede wong tuwa ya bisa kena sawan.Kanggo  jaga sekabehe biasane wong sing bubar duwe gawe ,embuh kesiprahan ,embuh mantenan ,tingkepan ditutup kabeh tenaga didawuhi dahar jenang baning(utawa jenang sungsum) amrih pulih balung sungsume.Karo ditambahi dikon adus kembang leson dimen ilang rasa lesune.

Tentang bopong

saya penggemar budaya jawa saya guru SMA saya senang menulis
Pos ini dipublikasikan di Uncategorized. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s