Ngalamun

 

ASAL USUL

Ben ngaya wara muga murakabi nggenya ngalamun iki merga keduwung banget ora ngerti takon mrana mrene paling mungdigeguyu wae ,awit pitakonku aneh akum dewe ya nyleneh apa ora ana pitakon luwih penting.Bisa bisa pitakonku aku dianggap anti Tuhan alias rombongane wong-wong kafir ,rombongan kamunis , nek direnung sing tenenan ora bakal ngono pandakwane malah kepara nyarujuki pitakon iki.

Pitakon ngene ,Sak durunge ana panguwasa jagad ki ana sapa? Iki rak nyleneh banget ,ning ana dasar anggonku takon iki yaiku  nganggo hukum sebab akibat ,mokal ana barang yen ora ana asal usule,mokalm ana kedadehan nek ora sebab musabab.

Pitakon iki nyaba tak jawab nganti kayawong ngalamun sing ngaya wara syukur nek salah ana wong benerake dene ora ana wong sarujuk mungguh penemuku iki.

Sak durungne ana apa -apa ana ing alam sonya ruri mung manter sorot calon panguasa arupa cahya kang ngalimut ,ngalimuti tanpa wusana.Karana cahya terus mancar mula alam sonya ruri memanas terus kobong.Ya wiwitku ana bakalan bibit urip awujud geni ,sing diarani geni suci geni panas ning ora panasi.Geni  suci mubeng ngubengi cahya wekasan ,terus nimbulake wareh /banyu sing diarani banyu suci,bareng karo banyu suci geni suci tetep ngubengi cahya calon panguasa,dumadakan nimbulake angin ,angin suci arane.Khanti ngono calon panguasa wis duweni bakalan urip telu yaiku geni suci,banyu suci lan angin suci sing mahanani timbule jagad sapisan sing diarani jagag suci sing isine ma ewu-ewu mbibit urip sing diarani lendran (khanta).Gedene kantha manut doh perahe karo cahaya panguasa ,sing gede perak banget marang cahya panguasa,lan sing gede diubengi sing luwih cilik ngono sak banjure dadi hukum alam kang sepisan.

Tentang bopong

saya penggemar budaya jawa saya guru SMA saya senang menulis
Pos ini dipublikasikan di Uncategorized. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s